Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio asseguren haver pres nota de l’actitud “unilateral autoritària” per part del Govern en els acomiadaments a l’ACN i la tindran en compte en els processos de renovació dels respectius convenis col·lectius.

En un comunicat conjunt, ambdós comitès asseguren que la direcció de l’agència ha “enganyat” els treballadors “impedint la negociació prevista i tirant pel dret” emparant-se en la reforma laboral. Els representants dels treballadors assenyalen que l’empresa “ha sabotejat” la negociació i “s’ha saltat” la moció sobre el sistema de mitjans públics catalans aprovat pel Parlament el passat 11 d’abril.

“Aquesta és una nova mostra de l’actuació del Govern respecte els mitjans públics de comunicació de la Generalitat, que alhora que en destaca la importància en l’actual situació política, els retalla i mutila en funció només de directrius econòmiques sense considerar l’irreparable de moltes d’aquestes mesures, en un mercat comunicatiu dominat pel castellà i necessitat de l’espai públic per garantir veracitat, rigor i professionalitat, a més de pluralisme”, reblen els comitès de TV3 i Catalunya Ràdio.