El conseller de la Presidència, Francesc Homs, es va reunir aquest dijous durant gairebé tres hores amb una delegació de treballadors de TV3 formada per Montserrat Besses i Montserrat Armengou, del departament de documentals; Carles Prats, d’informatius; Cristina Duran, de l’àrea comercial, i Núria Amat i Roser Mercader, del comitè d’empresa.

Durant la trobada, tots ells van exposar el seu punt de vista des dels respectius àmbits sobre l’ERO presentat per la direcció de la CCMA. Posteriorment, van demanar a Homs que “hi hagi un temps mort, que s’aturi el procediment d’acomiadament massiu i reprendre les negociacions”, explicava a la sortida Carles Prats en un vídeo difós per la plataforma Jo Estimo TV3.

El periodista va afegir que la plantilla està disposada a parlar, però en un marc on poder-ho fer, ja que “per negociar no es pot tenir una pistola al pit”. Segons ell, cal “parar el rellotge i seure a negociar fins que s’arribi a una solució per resoldre aquesta conjuntura, que efectivament tots sabem que és dramàtica, però que encara ho seria més si s’aplica el que està posat sobre la taula”.

Demanen Homs que faci de “manyà”

Montserrat Besses va apuntar que van transmetre al conseller que volen “establir un nou marc de diàleg, que és el que fins ara no hem pogut fer”. A més, Besses admetia que van explicar temes professionals que segurament a ell li depassen perquè no hauria de ser el seu interlocutor, però “com que no tenim a ningú més amb qui parlar, li ha tocat”.

Per la seva part, Núria Amat va assenyalar que Homs havia demanat que es mantinguessin “baixes” les expectatives de la reunió, i que veia “molt difícil poder aturar el cronòmetre” de l’ERO, perquè el procediment ja està endegat i perquè havia de “respectar l’autonomia” de la direcció de la Corporació. Davant d’aquest posicionament, els treballadors li van demanar al conseller que “obri portes de diàleg” i que “faci de manyà”, en paraules de Besses. Si ho fa o no, es veurà amb el temps, afegia Amat.

Segons explica la delegació de la plantilla de TV3, Francesc Homs, que va prendre notes tota l’estona, es va mostrar disponible a reunir-se de nou per tornar a parlar.