El comitè d’empresa de TVE a Catalunya s’ha mostrat en “total desacord” amb el possible tancament de Teledeporte per part de la direcció i ja ha avisat que faran tot el possible per impedir-ho. Els representants dels treballadors asseguren que, de produir-se la seva supressió, implicaria un una reducció de la producció pròpia i un “major desaprofitament” dels recursos de l’ens, fet que qualifica com a “característica de la nefasta gestió que està duent a terme la direcció de la CRTVE”.

A banda, el comitè recorda que Teledeporte és l’únic estatal en obert que dóna cobertura als esports minoritaris, l’esport femení o el paralímpic, el que entén com a servei públic, i assegura que amb el seu tancament es “condemnarà” totes aquestes especialitats.

A més, denuncia que sense una finestra on aparèixer, molts patrocinadors “perdran el seu interès” i molts d’aquests esports minoritaris “es quedaran sense els pocs recursos econòmics que disposaven fins ara”.

Sobre la fusió de Teledeporte amb La 2, que titlla d’“intent de minimitzar la importància de la mesura”, el comitè d’empresa assegura que suposarà una pèrdua de la programació cultural, molta de la qual es produeix a Sant Cugat.

Racionalitzar la gestió

Per això, els representants dels treballadors demanen a la direcció de RTVE que reconsideri la mesura i afirmen que és “fonamental” establir un pla de producció per al centre de Sant Cugat i per a tota la Corporació, el qual “garanteixi la utilització i rendibilitat dels recursos propis existents i, conseqüentment, racionalitzi la gestió” de l’empresa.

El comitè, que es mostra conscient de la “delicada” situació econòmica de l’ens, critica que els recursos econòmics disponibles es destinin a la compra de producció externa, la qual apunta “està obtenint uns resultats reduïts o nuls”. Segons assegura, aquesta política fa que els recursos amb què compta RTVE es vegin “privats dels mínims necessaris per ser aprofitats satisfactòriament”.