La coordinadora de comitès d’empresa Zeta ha demanat als bancs i a Hisenda que s’impliquin en la difícil situació que travessa el grup reduint l’exigència a curt termini i augmentant de forma esglaonada els venciments de crèdits i quotes pendents.

Els representants dels treballadors expliquen que la direcció del grup justifica la “dràstica” rebaixa salarial que vol aplicar per satisfer els venciments del préstec sindicat i les quotes d’unes actes fiscals per impostos no pagats a principis dels anys 90. Però, segons adverteixen, si es carrega tota la “factura” als treballadors, l’escenari que s’obrirà serà “incert” per a ells, però també per a la direcció, Hisenda i els bancs.

En aquest sentit, la coordinadora avisa que, si no afluixen i Zeta entra en concurs de creditors, totes les parts hauran d’assumir una “quantiosa quitança”, tant si l’empresa  és viable i continua com si no. Per evitar-ho, considera que cal anticipar-se, buscar una solució entre totes les parts implicades i fer un “repartiment equitatiu d’esforços”.