Després de fusionar la majoria de corresponsalies de TV3 i Catalunya Ràdio a l’estranger i la de Madrid (la unificació física serà a l’abril), properament arribarà el torn a la resta de delegacions territorials i, finalment, aquest mateix any, a les redaccions d’informatius. Almenys aquesta és la voluntat del consell de govern de la CCMA.

Els comitès d’empresa, però, no ho acaben de veure clar i lamenten que, segons els va explicar la direcció en una reunió aquest dimarts, no hi cap projecte escrit ni un pla de viabilitat, malgrat “paradoxalment” ja hi ha tres comissions formades per càrrecs directius que treballen en la “confluència” de redaccions.

L’únic que es coneix de moment és la intenció de crear una redacció única que generi continguts per a tots els formats, mesura que implicaria el trasllat de la plantilla d’informatius de Catalunya Ràdio a la seu de TV3 a Sant Joan Despí.

Els representants dels treballadors es neguen a recolzar la unificació de redaccions sense un projecte al darrere “seriós i viable”. Per això han reclamat conèixer formalment la proposta per escrit, el paper del portal de notícies i d’esports, així com l’organització d’una ràdio “desintegrada”, en referència al fet que les redaccions d’esports i programes continuarien a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

A més, els comitès també volen informació detallada amb el pressupost i el calendari previstos, a banda de les previsions organitzatives, logístiques i de funcionament.

Demanen màximes garanties

“Sense la complicitat dels treballadors i la negociació amb els seus representants, no es pot dur endavant un pla que afecta les condicions laborals i professionals de centenars de treballadors i que implica el canvi de model més profund que els serveis informatius de les empreses de la CCMA s’han plantejat en tota la seva història”, adverteixen en un comunicat conjunt.

De moment, la direcció de la Corporació ha acceptat la creació d’una comissió conjunta amb els treballadors per tractar els aspectes laborals i professionals que es deriven de la unificació de les redaccions. “Ara com ara, no es pot saber si el pla de la direcció és viable o no, i en tot cas és impracticable sense la participació i l’acord dels treballadors”, afirmen aquests.

En el cas que s’avancés cap a un acord, els comitès d’empresa remarquen que s’hauria de fer “amb les màximes garanties de manteniment de les plantilles i de respecte a les condicions laborals del conveni de referència de TVC per a tots els treballadors”. Aquesta darrera reivindicació fa referència a la proposta de la direcció d’una formació voluntària per als treballadors d’informatius de la ràdio que, un cop superada, els suposaria la equiparació salarial amb els de TV3.