Foto: Pere Virgili / Ara

La periodista i escriptora Empar Moliner ha estat distingida amb el Premi Nèstor Luján de periodisme gastronòmic, en el marc de la 22a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Moliner ha estat guardonada per la sèrie de 22 articles publicats els diumenges de 2023 en la secció La tria de l’Empar del suplement Ara Mengem del diari Ara. Uns textos que “es caracteritzen per una perspectiva literària i personal”, assenyala el veredicte.

“No es limiten a aspectes tècnics, sinó que hi trobem referències creuades entre la cultura del vi, el treball tècnic i compromís dels viticultors, la sostenibilitat agrícola-climàtica, la música, la lectura i el fet de gaudir personal i compartit. Amb admiració i passió, Moliner ens convida a descobrir la riquesa de la cultura gastronòmica catalana”, afegeix.

La categoria de periodisme gastronòmic va néixer fa dos anys per reconèixer la tasca de divulgació i suport al sector, coincidint amb el centenari de l’escriptor i periodista Nèstor Luján, fundador de l’Acadèmia. En la primera edició el va guanyar Joan Esculies i Serrat, i l’any passat Marc Casanovas i Anguera.

L’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2024 va tenir lloc dijous al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram