La Representació de la Comissió Europea i l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona han obert la convocatòria de la setena edició del concurs d’articles sobre la Unió Europea, adreçat a estudiants de periodisme o llicenciats en els darrers cinc anys. Enguany, davant la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu del maig, els participants han de centrar els seus textos en aquests comicis.

El concurs consta de dues categories: una per a textos informatius (entrevistes, articles, reportatges…) i una altra per a articles d’opinió. Els treballs es poden presentar en català, castellà, anglès o francès, i el termini de lliurament dels articles és fins el 19 de gener.

El certamen, que compta amb la participació de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), té per objectiu reforçar l’interès i coneixement dels futurs professionals de la comunicació en el procés de construcció europea i en les polítiques i les institucions comunitàries.

Els treballs guanyadors es publicaran a El Punt Avui i els seus autors podran participar en un viatge de periodistes on tindran l’oportunitat de conèixer el dia a dia de les institucions europees i accedir a trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i altres representants de la UE.