El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha obert la convocatòria d’una nova edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació, la quarta des de que va recuperar el guardó per reconèixer i estimular la pràctica d’aquesta modalitat entre professionals i estudiants.

Enguany es repeteix el format implementat el 2017 amb tres categories: premi a l’obra inèdita (dotada amb 1.400 euros), a l’obra publicada (800 euros), i a l’obra publicada en mitjans locals i comarcals (800 euros). El termini per presentar treballs finalitza l’1 de novembre, i els guanyadors es faran públics en un acte al desembre a Barcelona.

Els treballs del premi a l’obra inèdita han de ser exclusivament en format text i no es poden presentar reportatges amb un acord per a la seva publicació durant el 2018 o el 2019. En aquesta modalitat no hi ha limitacions temàtiques ni tampoc temes preferents.

Per la seva part, els treballs ja publicats poden ser en qualsevol format (escrit, audiovisual, sonor o multimèdia), s’han d’haver difós entre novembre de 2017 i octubre de 2018, i han de tractar algun tema relacionat o que succeeixi als Països Catalans.