La proliferació d’artistes catalans de música clàssica dels darrers anys no s’ha reflectit en els mitjans de comunicació generalistes ni en un major coneixement per part de la societat i dels programadors i promotors del país. Per aquest motiu, el Grup Enderrock posa en marxa 440 Clàssica, una revista bimestral, en català, que cobreix els gèneres de la música antiga, clàssica, contemporània i òpera.

La publicació surt amb un tiratge inicial de 10.000 exemplars i 130 pàgines. A més, en cada número es distribuirà un DVD o CD relacionat amb la temàtica. En el primer, es regalarà el documental A la recerca del so perfecte sobre el músic Jordi Savall, protagonista de la portada.

La nova revista, que des del febrer té versió digital, es presentarà el proper dimarts 28 de juny al Saló del Tinell de Barcelona. L’acte comptarà amb la intervenció de Jordi Savall; Josep Martí, secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Fèlix Riera, director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC); Carles Duarte, poeta i director de la Fundació Carulla; Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, i Oriol Pérez i Treviño, conseller editorial de la revista 440 Clàssica.