Els diputats Joan Ferran, del PSC, i Santi Rodríguez, del PP, van qüestionar divendres passat, cadascú a la seva manera, els tertulians dels diferents espais de TV3 i Catalunya Ràdio. Així, durant la sessió de control parlamentària de la CCMA, Ferran va advocar per renovar els col·laboradors, alguns dels quals va dir que “formen part de la prehistòria”.

Per la seva part, Rodríguez es va queixar de la “manca de pluralitat” en els tertulians escollits, i va dir que la majoria reflecteixen “un imaginari col·lectiu” que no tothom comparteix. En aquest sentit, va dir que “habitualment s’expressa un pensament únic que no reflecteix la veritable pluralitat i diversitat de la societat”, i que les “proclames” independentistes formen part de la normalitat dels mitjans públics.

Les tertúlies com a rèplica del Parlament

En la seva resposta, el president del consell de govern de la CCMA, Enric Marín, va assenyalar que els partits polítics voldrien que les tertúlies fossin una rèplica del Parlament, de la mateixa manera que voldrien blocs informatius als Telenotícies durant tot l’any, però va advertir que, en el moment en què cedissin , es perdria la “credibilitat” aconseguida fins ara.

Marín, que va admetre que la tertúlia era un gènere “delicat” i “difícil de gestionar”, va explicar que per triar els tertulians només s’utilitzen criteris professionals: que tinguin certes habilitats personals, capacitat d’opinar sobre la marxa, domini del mitjà, que no representin l’opinió directe de cap partit polític, i que hi hagi representades totes les sensibilitats. “Tinc la convicció que això s’està complint”, va assegurar.