El periodista i productor televisiu Enric Canals ha estat distingit amb la tercera edició del Premi Godó de Periodisme d’Investigació i Reporterisme pel llibre Pujol Catalunya. El consell de guerra a Jordi Pujol. El treball analitza la documentació inèdita sobre el procés del 1969 contra l’expresident de la Generalitat per la difusió de propaganda antifranquista.

La investigació de Canals té una versió audiovisual a càrrec d’Optim TV que s’emetrà per TV3 aquest mateix mes, no sense polèmica. La setmana passada El Triangle informava que el documental li costarà a la televisió pública 236.000 euros, una quantitat que segons el setmanari s’allunya dels 30.000 euros que TVC paga com a màxim per un treball d’aquestes característiques, 60.000 en casos excepcionals.

Enric Canals (Tiana, 1952), des de fa dos anys delegat de Vocento a Catalunya, ha treballat com a periodista, guionista i productor, i ha desenvolupat la seva carrera tant a la premsa com a la ràdio i la televisió.

Canals va ser director de TV3 entre 1984 i 1989, i des de 1990 s’ha dedicat principalment a la producció de programes i sèries de televisió, especialment de gènere documental i històric, primer amb la creació de Mercuri SGP, i actualment des d’Optim TV, productora que presideix.

Enric Canals també ha estat director general de Difusió de la Presidència i conseller de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2004-2008); membre del Consell Audiovisual de Catalunya, i director de l’àrea audiovisual de l’Institut Ramon Llull.