El director adjunt de La Vanguardia, Enric Juliana, analitza en una entrevista al periòdic setmanal Línia Badalona diferents qüestions candents de l’actualitat, principalment de Badalona, d’on és nat, però també de la relació Catalunya-Espanya. Qüestionat sobre aquest punt, que darrerament està de plena actualitat, assenyala que hi ha una “dretanització” dels mitjans de comunicació. “La crisi econòmica posa la por al cos de la gent, i els missatges d’extrema dreta acaben calant. A Espanya cada cop hi ha més persones que tenen por del desmembrament nacional. Avui dia estem tutelats per la Unió Europea, i s’haurien de fer barbaritats perquè intervingués. Fa 30 anys no discutíem sobre aquesta problemàtica, i ara ho podem fer tranquil·lament. Això vol dir que hem avançat”, assenyala Juliana.

Durant l’entrevista, el director adjunt de La Vanguardia lamenta que, darrerament, Badalona ha sortit sovint als mitjans de comunicació per “un intent d’explotar políticament els problemes derivats de la immigració”. “Algú ha decidit passejar-los per la televisió vàries vegades”, assenyala.

Davant la pregunta de qui té més culpa d’aquesta imatge de ciutat conflictiva, si els polítics o els mèdia, Juliana creu que és un problema d’actitud: “Em sembla molt bé que es passegin eurodiputats per Badalona, però també haurien d’anar a altres zones on hi ha conflictes, com la Cañada Real de Madrid. Els mitjans de comunicació no han de tancar els ulls, però sí contextualitzar. Badalona hauria de ser condecorada per la Generalitat i el Govern central per ser una ciutat que no ha parat de canviar des de meitat del segle XIX, a una velocitat vertiginosa, i hem tingut capacitat de resistència cívica i social. Avui ens castiguen amb desprestigi, i és injust”, apunta el periodista badaloní.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram