La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull dilluns 10, a les 19 h, la presentació del llibre El periodisme digital amb valor. Claus per a la sostenibilitat de la premsa (Servei de Publicacions de la UAB), del periodista Enrique Canovaca. En l’acte, a més de l’autor intervindran Santiago Ramentol, doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Ismael Nafría, director de la revista National Geographic a Espanya.

El llibre de Canovaca qüestiona quin model ha d’adoptar avui dia la premsa en l’entorn digital per poder complir amb la seva funció social i informativa mantenint la seva sostenibilitat.

A partir de l’estudi de sis mitjans catalans (La Vanguardia, El Periódico, VilaWeb, Ara, Crític i Reusdigital.cat), l’autor planteja quines han de ser les bases per a la regeneració periodística i quina hauria de ser la proposta de valor dels mitjans per al futur.

Enrique Canovaca analitza com està canviant la relació de la premsa amb l’audiència, com s’haurien d’organitzar les redaccions, quins són els riscos que planteja la distribució dels continguts a les xarxes o com estan canviant les vies d’ingressos dels mitjans, entre d’altres assumptes.