La plantilla de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) va entregar aquest dijous al registre del Consell de Mallorca un total de 13.564 signatures en contra del tancament de l’ens. El representant dels treballadors, David Oliver, va aprofitar el lliurament de les firmes per recordar a la presidenta del Consell, Maria Salom –que un dia abans havia assegurat que el tancament és “irreversible”–, que la radiotelevisió pública no es troba al seu servei, sinó al dels ciutadans.

“13.564 signatures és un nombre prou representatiu per ser considerat una iniciativa popular, impulsada per engegar una llei en l’àmbit balear”, va afirmar Oliver, que també va destacar el valor de disposar d’un mitjà de comunicació “públic i independent” a Mallorca.

A Oliver el va acompanyar el president de l’Associació de Productors Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), Jaume Rodríguez, qui va insistir en què el tancament de RTVM implicarà, a més d’acomiadaments, la desaparició del 50% de la demanda del sector audiovisual a Mallorca. En aquest sentit, va demanar que els recursos pressupostats per a RTV Mallorca es destinin al sector audiovisual i no a altres àmbits.