El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat que el seu partit ha arribat a un preacord amb CiU per deixar fora de la llei òmnibus els canvis que es volen aplicar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Però des del Govern, tot i admetre els contactes, s’ha desmentit cap acord.

En concret, fonts del Govern han assegurat que s’han limitat a prendre nota de les reclamacions dels republicans, però sense definir la seva posició. Amb tot, segons informa Europa Press, des de CiU han assegurat que en la trobada hi ha hagut “bona sintonia” i que les converses continuaran els propers dies, així com amb la resta de grups.

“No es pot trencar, en nom de l’estalvi, un model que per nosaltres és d’èxit”, ha assegurat Puigcercós després de reunir-se amb el secretari general de Presidència, Francesc Homs. Segons ERC, les suposades modificacions a la llei òmnibus pel que fa a la CCMA es negociarien i s’aprovarien a part, com una llei pròpia.

“Hi ha models Barça, en què Guardiola decideix quins jugadors vol fitxar i la directiva intenta fitxar-los, i el model del Real Madrid, en què Florentino Pérez decideix quins jugadors compra i després l’entrenador s’ha d’espavilar. Nosaltres volem que TV3 segueixi sent el model del Barça”, ha declarat Puigcercós a la cadena pública.