La secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, va assegurar aquest dimecres que el seu partit no donaria suport a uns pressupostos que “desmantellen” la Corporació.  Tot i mostrar-se conscients de la conjuntura econòmica i política, i que la CCMA no pot quedar al marge dels ajustos, Rovira va recordar que els darrers anys l’ens ha fet “esforços desmesurats” en comparació amb altres àmbits que depenen de la Generalitat.

Sobre els pressupostos provisionals per a la Corporació, la secretària general d’ERC va remarcar que en faria una “oposició constructiva”, realitzant propostes per “millorar l’eficiència i reduir despeses”. Aquests passarien per reduir els sous “desorbitats”, promoure el diàleg amb els treballadors, reduir el pressupost del CAC o desgovernamentalitzar els mitjans de la CCMA.

Per la seva part, la portaveu del PSC a la comissió de control parlamentària de la Corporació, Núria Parlon, va mostrar el “desacord profund” dels seu grup amb l’avantprojecte de pressupostos, tot lamentant el “cop de gràcia” de CiU i ERC als mitjans públics. Segons Parlon, la reducció del pressupost suposa no només un “greuge important” per a la plantilla, sinó també per la qualitat de la programació, i va advertir que faria les esmenes que calguin.

En resposta a les referències de la portaveu socialista, des d’Esquerra es recorda que la seva formació no té cap representant al consell de govern de la CCMA. En canvi, el PSC en té dos, Xavier Guitart i Josep Vilar, els quals van votar a favor de l’avantprojecte de pressupostos. L’única abstenció va ser la del conseller a proposta del PP, el vicepresident Armand Querol.`

CiU defensa la retallada

Per la seva part, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va assenyalar que el pressupost de la Corporació s’havia retallat “a fi de bé” perquè amb “menys recursos” es puguin tenir uns mitjans públics “de primera categoria”. Turull va assegurar a Catalunya Informació que la reducció pressupostària s’havia fet atenent a una realitat que “requereix esforços i sacrificis per part de tots els òrgans i ens”.

Segons el també secretari d’organització de CDC, l’objectiu és “mantenir allque és bàsic i amb menys recursos poder-los enfortir”. A més, Turull es va mostrar segur que la CCMA seguirà amb el seu lideratge.