Esquerra, Junts per Catalunya i PSC han acordat la renovació dels òrgans de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Per a la CCMA proposen com a presidenta Rosa Romà, actual degana del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, i com a vicepresidenta Àngels Ponsa, fins el passat maig consellera de Cultura.

Completarien el consell de govern de la Corporació Lluís Garriga, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local; Gemma Ribas, cap de comunicació del Barcelona Supercomputing Center; Lluís Noguera, director del CaixaForum; Carme Figueras, actualment consellera del CAC, i Pep Riera, diputat de JxCat i periodista.

ERC, JxCat i PSC també han pactat el document Els reptes dels mitjans de comunicació públics de la CCMA que recull els acords de treball del nou mandat.

Pel que fa al CAC, els tres partits proposen per a la presidència Xevi Xirgo, director d’El Punt Avui. La resta del plenari estaria format per Rosa Maria Molló, directora de comunicació corporativa interna de RTVE; Miquel Miralles, president de l’Associació Catalana de Ràdio; Laura Pinyol, periodista i consultora en comunicació, i Enric Casas, secretari d’imatge i comunicació del PSC.

L’acord per renovar la CCMA inclou una reestructuració organitzativa i la confluència de redaccions