En el marc de les negociacions que Esquerra manté amb CiU per a l’aprovació dels pressupostos generals de la Generalitat, un dels punts on hi ha cert desacord és en les retallades anunciades a la CCMA.

Malgrat mostrar-se conscients de la conjuntura econòmica i política i admetre que no en pot quedar al marge dels ajustos, la secretària general Marta Rovira ja va avançar en el seu dia que el seu partit faria propostes al Govern per suavitzar la retallada, com ara rebaixar els sous “desorbitats” i reduir el pressupost del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

I així ha estat. Esquerra ha plantejat que es redueixi al màxim la dotació pressupostària del CAC, d’uns 8,5 milions d’euros, i que es destini aquesta quantitat a la CCMA. Segons informa Nació Digital, CiU veuria la mesura amb bons ulls.

Fonts d’ERC justifiquen al digital que l’ens regulador es podria aprimar fins que pugui tornar a ser operatiu. I és que, tot i considerar que el CAC continua essent necessari, en l’actual conjuntura es creu que part del seu pressupost es pot destinar a altres partides, perquè l’ens mai ha pogut regular tota l’oferta audiovisual que emet a Catalunya, i perquè tampoc hi ha perspectives que això pugui canviar actualment.