Esquerra ha presentat una proposta de resolució en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en la qual exigeix la dimissió d’Eva Parera com a consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, que concorre a les eleccions municipals de Barcelona de número quatre de la candidatura de Manuel Valls.

ERC recorda que Parera al desembre de 2018 va començar a participar en actes de Ciutadans i a demanar el vot per aquest partit. Posteriorment, el 7 de març es va anunciar que aniria en la llista encapçalada per Valls, i 20 dies després va ser designada portaveu de la candidatura.

El partit republicà també demana “reprovar” l’exsenadora d’Unió per haver vulnerat “de forma reiterada” durant els darrers mesos els requisits que fixa la Llei per exercir de consellera del CAC, així com el codi ètic i de conducta de l’ens regulador.

En aquest sentit, ERC recorda que el CAC és un òrgan independent que ha de vetllar pel pluralisme polític, la neutralitat i l’honestedat informativa, i que els seus membres tenen dedicació exclusiva i han d’actuar amb “plena independència”,