Tres mesos després que el Parlament renovés el consell assessor de continguts i de programació de la CCMA, finalment aquest es va constituir el passat dilluns al vespre. En aquesta nova etapa, el consell ha passat de 21 a 16 membres (arran de la reforma de les lleis de audiovisuals), els quals només reben dietes per l’assistència a les reunions.

Com a presidenta de l’òrgan consultiu ha estat reescollida Imma Juan, exalcaldessa de Deltebre i presidenta de CDC a Terres de l’Ebre, que va accedir al càrrec al maig, quan l’anterior president, Manel García Biel, va dimitir per la seva “disconformitat” amb la modificació de la Llei de la CCMA, que segons ell implicava una “reducció” de la pluralitat.

La resta d’integrants del consell assessor, són: Agustí Argelich Gironès,Lorena Asensio Pesas, Enric Bastardes i Porcel, Rosa M. Calafat Vila, Sílvia Cànovas i Garcia, Miquel Àngel Escobar Gutiérrez, Dolors Llobet i Maria, Manel Manzanas Garcia, Àlex Mañé i Magrí, Ima Mis i Cabeza, Mar Pons Púbul, Josep Rafecas Jané, Erica Tarifa i García, Lourdes Ventolà Mallart i Jordi Viladrosa i Clua.

El consell assessor de continguts i de programació de la CCMA es va crear el 2009, i aquesta és la primera vegada que es renova, obligat per la reducció de membres que exigia la nova normativa.