L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya impulsen la Beca d’investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres.

En la primera edició, l’objectiu és promoure i difondre un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista emesos en qualsevol format audiovisual per millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació. La dotació és de 5.000 euros.

La Beca Montserrat Minobis començarà amb treballs de la temporada 2020-2021. S’hi podran presentar persones llicenciades en Periodisme i Ciències de la Comunicació, col·legiades del CPC, associades de l’ADPC, i qui acrediti experiència en recerca en continguts audiovisuals amb perspectiva de gènere.

El nom de la beca ret homenatge a Montserrat Minobis i Puntonet (Figueres, 1942 – Barcelona, 2019), que va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2001-2004) i cofundadora i presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (1994-2002). En els últims anys de vida, va coordinar la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.