Racó Català ha posat en marxa un portal per combatre “l’ofensiva de la por” en contra de la independència de Catalunya i elaborar un argumentari a favor d’aquesta. Es tracta d’Arguments per la Independència, un projecte col·laboratiu on es vol ajudar a convèncer de la viabilitat d’una Catalunya sobirana rebatent els missatges que alerten d’un futur poc clar per al país.

Així, a través d’un enunciat en forma de pregunta, qualsevol pot donar el seu punt de vista sobre la qüestió plantejada. Els impulsors remarquen que les respostes “es poden donar des de qualsevol ideologia amb arguments contrastats i sense fer política-ficció”. A més, per assegurar la veracitat de les informacions publicades, és obligatori citar les fonts de les dades. A banda, es pot votar la qualitat de les respostes, fer-hi comentaris i fer preguntes relacionades amb altres preguntes.

Per facilitar la navegació, el web disposa d’un sistema d’etiquetes com a taxonomia per a classificar la informació, amb un comptador a cadascuna d’elles per saber en quantes entrades apareix.

Des de Racó Català es subratlla que Arguments per la Independència és un projecte “amb voluntat de servei a la nació”, motiu pel qual els administradors vetllaran perquè “no sigui un espai de propaganda ni un abocador de debats estèrils sobre qüestiones que no aporten res al procés”.