La Federació Europea de Periodistes (FEP) i el Centre Europeu de Premsa i Llibertat dels Mitjans (ECPMF) han posat en marxa un espai web específic on les dones periodistes puguin denunciar qualsevol tipus d’amenaça, assetjament, atac o agressió que pateixin.

L’objectiu d’aquest punt de denúncia és permetre que les víctimes puguin detallar les amenaces que reben a través de missatges xifrats. Els informes estaran gestionats amb discreció i confidencialitat per un membre femení del personal de l’ECPMF, i formaran part d’una base d’anàlisi (on es mantindrà l’anonimat) que servirà per analitzar la magnitud de la problemàtica a Europa.

Amb aquesta iniciativa es vol donar resposta a la creixent evidència que cada cop més dones periodistes pateixen violència de gènere i amenaces a la xarxa, segons els impulsors de la plataforma. Malgrat aquest augment, les afectades sovint són reticents a informar-ne, afegeixen.

En aquest sentit, cal destacar que, segons una enquesta de l’Institut Internacional per a la Seguretat en les Notícies, gairebé una tercera part dels atacs, situacions d’assetjament i d’amenaces patits per dones periodistes es van atribuir als caps, la policia o les autoritats.