El passat 1 de febrer, la Televisió del Baix Nord va suspendre les emissions de manera temporal a causa del context econòmic mentre intentava trobar un operador interessat en la seva gestió. Davant la manca de pretendents que fessin viable el projecte i la impossibilitat econòmica de mantenir-lo, el Consorci ha decidit dissoldre’s i suspendre definitivament el senyal.

En la reunió de l’ens, el passat dijous, els vuit ajuntaments que conformen el Consorci (Abrera, Collbató, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires) van expressar el desig de repescar el projecte si la situació millorava en un futur. De moment, només el consistori Sant Esteve preveu donar continuïtat al projecte audiovisual a través d’internet i treballar en la recuperació de l’emissió local.

Cost inassumible

Quan es va constituir el Consorci el 2010, Sant Esteve era l’únic municipi dels vuit amb televisió local, TV 10, que emetia des del 1991 i que va ser la base del projecte supramunicipal. Amb l’acord entre les vuit poblacions per crear l’ens es va evitar que es perdés el canal, però finalment no ha pogut resistir al context de crisi que travessen els ajuntaments.

De fet, des de la seva creació, el consistori de Sant Esteve de Sesrovires havia assumit en solitari el cost econòmic de la televisió. Amb la progressiva desaparició de la resta de canals de la mateixa demarcació aquest cost havia anat augmentant (al deixar de compartir les despeses del múltiplex) fins que es va fer insostenible.