El programa Cultura Viva de l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació ultimen la posada en marxa de Ràdio Fabra.

El mitjà neix amb la voluntat de dinamitzar la difusió de continguts dels residents, els esdeveniments i les comunitats vinculades al recinte de la Fabra i Coats, així com de projectes culturals, socials i comunitaris de tota la ciutat.

D’aquesta manera, Ràdio Fabra serà el primer node físic de la XRCB, un projecte de Cultura Viva en col·laboració amb la comunitat guifi.net / eXO.cat de Barcelona.

Convocatòria oberta

Els impulsors del projecte han obert una convocatòria de propostes de programació per a Ràdio Fabra, el termini de la qual finalitza el 9 d’octubre.

Per una banda, s’hi poden presentar els projectes que formen part del viver d’iniciatives culturals i els residents artístics de la Fàbrica de Creació o de la comunitat vinculada al recinte, i per l’altra qualsevol col·lectiu de Barcelona amb un projecte cultural, educatiu, social o cívic.

Per presentar propostes no és necessari tenir coneixements radiofònics, ja que les seleccionades comptaran amb suport tècnic, tallers de ràdio i consultoria i acompanyament professional.

El nou mitjà tindrà una programació regular que s’emetrà diàriament des de l’estudi de la Fabra i Coats en format digital, a través del seu web, de la plataforma de la XRCB i de les xarxes socials vinculades. A més tots els programes es podran escoltar en format podcast.