Un grup de persones provinents del món polític, cultural i acadèmic d’esquerres de tradicions militants diverses ultimen el llançament de Catarsi Magazín, una revista de pensament crític editada per Tigre de Paper Edicions que aposta per “guanyar temps per al debat, la reflexió i la ponderació”.

El nou mitjà tindrà una edició digital d’actualització diària i una altra impresa de periodicitat semestral (tardor/hivern i primavera/estiu) per a subscriptors. Els números en paper seran un magazín il·lustrat monogràfic de més de 100 pàgines per tractar amb profunditat temes d’importància en el pensament socialista i feminista.

Catarsi Magazín aspira a ser “una eina plural, eficaç i rigorosa per a la comprensió i coneixement del pensament no hegemònic i que arribi a tothom”. El mitjà es presenta com una revista “amb classe i de classe”, amb formats “nous, frescos, digeribles, actualitzats a les tendències lectores i gràfiques i amb cura per l’edició, la il·lustració, els continguts i els textos”, tot plegat “al servei d’una perspectiva materialista que pensem imprescindible per entendre i analitzar els temps que vivim”.

Congrés de presentació i campanya de micromecenatge

El projecte es presentarà al desembre amb el congrés Catarsi, pensant l’emancipació avui, del 13 al 15 de desembre a l’Espai Josep Bota de Fabra i Coats, a Barcelona. Hi participaran com a ponents Néstor Kohan, Núria Gibert, David Broder, Mari Luz Esteban, Isabel Benítez, Stella Magliani-Belkacem, Giuliano Granato, Isabel Vallet, Javier Couso, Carles Riera, Fèlix Bogglio Éwanjé-Épée, Houria Bouteldja i Clara Ramas.

Per ajudar a finançar tant el mitjà com el congrés s’ha posat en marxa una campanya de micromecenatge i subscripcions amb l’objectiu de recaptar 9.000 euros.