El passat divendres va arribar als quioscos el primer número de la revista Alternativas Económicas, dirigida per Andreu Missé, exsubdirector d’El País. Germana petita de la francesa Alternatives Economiques, el nou projecte cooperatiu es presenta aquest dijous, a les 19 h, en un acte a les Cotxeres de Sants de Barcelona.

Alternativas Económicas, de periodicitat mensual, ha començat a caminar un tiratge de 10.000 exemplars a un preu de 3,80 euros i una subscripció anual a 44 euros. La nova publicació aspira a convertir-se en una “nova veu” que contribueixi a explicar l’economia de manera “didàctica, amb rigor i total independència” i, sobretot, les seves repercussions socials.

La redacció es completa amb Pere Rusiñol, excap de redacció d’El País i exadjunt a la direcció de Público; Ariadna Trillas, excap d’economia a El País Catalunya i exdirectora adjunta a l’Ara, i la periodista especialitzada en economia social Mariana Vilnitzku.

41 socis


La cooperativa està formada per sis socis-treballadors i 35 socis-col·laboradors, i compta amb un capital compromès de 196.000 euros, dels quals se n’han desemborsat 74.500. El col·lectiu de socis-col·laboradors reuneix professionals de diferents àmbits, entre ells periodistes com Antonio Franco, Ignacio Escolar, Joaquín Estefanía, Enric Lloveras, Xavier Vidal-Folch i Sol Gallego-Díaz.