Guionistes Associats de Catalunya (GAC) ha presentat el primer motor de recerca online de guionistes de l’Estat espanyol. L’objectiu d’aquesta nova eina és proporcionar a productors, realitzadors i altres guionistes la cerca segons les seves necessitats dels 220 professionals del guió que formen part de l’associació.

La recerca pot ser simple o avançada. Amb la primera opció, només cal omplir un dels camps per tal de trobar un guionista. En canvi, amb la recerca avançada s’arriba a un nivell de detall molt elevat, i permet ajustar al màxim totes les característiques del guionista que estem buscant: nom del guionista, títol de l’obra, any, idioma, plataforma, gènere, subgènere, format, productora, televisió i tasca. Aquesta darrera variable possibilita buscar un guionista especialitzat en les diferents fases del procés d’escriptura: argumentista, escaletista, dialoguista, redactor, etc.

La creació d’aquesta eina per part de GAC ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la SGAE, el CoNCA i l’ICAA.