El proper 1 d’abril naixerà La voz de la calle, un diari d’àmbit estatal, “d’esquerres, objectiu i imparcial”. En una roda de premsa celebrada a Oviedo, el gerent del nou rotatiu, el jurista Teodulfo Lagunero, ha explicat que el nou mitjà, impulsat per un grup d’intel·lectuals i periodistes, tindrà seu a Madrid, però que comptarà amb edicions específiques per a Catalunya, Andalusia i el nord de la península.

Entre El País i Público

Lagunero ha assegurat que la publicació no estarà vinculada cap grup econòmic ni polític, i que el seu principal objectiu serà recollir la “veu” d’aturats, treballadors, jubilats, estudiants, homosexuals i grups ecologistes, entre d’altres. En aquest sentit, ha dit que el nou diari se situarà “entre El País i Público, tot i que potser una mica a l’esquerra de tots dos”. Lagunero s’ha definit a si mateix com a “comunista”, i ha explicat que, tot i que en les dues últimes eleccions va votar el PSOE, ara no ho tornaria a fer a causa del gir “neoliberalista” de l’Executiu de Zapatero.

Amb tot, ha assenyalat que el nou diari no atacarà ni el PSOE ni el PP, i que els defensarà si porten a la pràctica mesures que considerin positives, perquè buscaran ser “objectius”.

Convençut del seu èxit

De moment, la plantilla comptarà amb una quarantena de periodistes “de primera talla”, tot i que els sous seran modestos fins a veure la resposta dels lectors. Si es ven “normalment”, el salari pujarà. Segons ell, el primer és que el diari sigui “bo”.

Amb tot, Teodulfo Lagunero ha mostrat “absoluta fe” que La voz de la calle serà un èxit, malgrat reconèixer que posar en marxa una nova publicació diària suposa “una gran dificultat”, especialment perquè els joves no n’acostumen a comprar i solen informar-se a través de la xarxa.

Font: Efe