El proper divendres, la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, impulsada pel CAC, organitza la jornada El llenguatge inclusiu, durant la qual es presentarà una guia sobre la qüestió adreçada als mitjans de comunicació. L’objectiu del document és contribuir a integrar la diversitat en la construcció de la societat catalana i promoure l’ús d’un llenguatge inclusiu; és a dir, que eviti els estereotips i no suposi cap barrera o menysteniment per a les persones o els col·lectius.

Durant la jornada també s’impartirà la conferència El discurs mediàtic sobre la immigració a Catalunya. Reflexions per a la consecució d’un llenguatge inclusiu, a càrrec de la catedràtica d’antropologia social de la Universitat Rovira i Virgili, Dolors Comas, així com diversos tallers sobre aspectes a evitar i a potenciar en el llenguatge audiovisual.

Finalment, es lliurarà la cinquena edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, que s’atorguen a aquells programes, produccions o iniciatives que reflecteixen millor la diversitat cultural.