El proper divendres, el nou canal temàtic de Televisió de Catalunya (TVC), Esport 3, començarà a emetre en període de proves. Ho farà coincidint amb la transmissió, a partir de les 20 h, de la cerimònia d’obertura dels Special Olympics que se celebraran a Figueres, i que també emetrà el canal 33. Les emissions d’Esport 3 arribaran per una de les dues freqüències que fins ara ocupava el 3/24.

Tot i que des d’aquest dilluns Esport 3 emet ja una programació especial de Zona Zàping, serà divendres quan tindrà lloc el compte enrere de l’estrena del nou canal de TVC.

En aquest període de proves, tota la programació esportiva del 33 es podrà seguir simultàniament des de la nova freqüència d’Esport 3 per facilitar el progressiu canvi de canal de la programació esportiva.

Tot aquest procés estarà condicionat per l’ampliació de la cobertura del segon múltiplex de TVC, que actualment cobreix un 70% del territori i que creixerà progressivament fins a arribar al 95% a primers d’any, moment en què es podrà culminar el desdoblament del 33 en cultura i esports.

Actualment, la cobertura està centrada en les àrees pròximes a les quatre capitals catalanes (Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona).

Els partits del Barça i l’Espanyol, el dilluns en diferit

Els primers continguts específics que incorporarà la programació d’Esport 3 seran, a partir de dilluns, les transmissions en diferit dels partits de futbol del Barça i l’Espanyol

A més, està en preparació una tertúlia nocturna, de dilluns a dijous, que presentarà Lluís Canut, i que s’estrenarà quan la cobertura del canal sigui ”tan àmplia com es pugui”. L’informatiu Tot l’esport, del 3/24, s’emetrà cada nit simultàniament a Esport 3, com una referència diària de l’actualitat esportiva i com un complement de l’opinió de la futura tertúlia.

A més, la nova cadena també emetrà les redifusions de la programació esportiva de TV3, com les transmissions de futbol, la programació de la Fórmula 1, Zona Zàping, Crackòvia, així com el magazín diari Esport club.

Altres apostes del canal, com els documentals d’Aire lliure o la programació d’En forma, s’incorporaran quan la cobertura del múltiplex superi el 95%.