La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, espera poder resoldre al setembre els problemes de cobertura que té el nou canal del grup, Esport3, en alguns punts del territori. Segons ha explicat durant la sessió de control parlamentària de la CCMA aquest divendres, els problemes vénen de què Esport3 s’emet a través del segon múltiplex de TVC, per on també passa IB3, TV3 HD i fins abans de l’estiu Canal 9. Un MUX2 que a principis del 2010 tenia una cobertura del 75%, i actualment és del 90,8%.

Terribas ha reconegut els problemes de recepció en diversos punts, especialment a les Terres de l’Ebre, i ha manifestat que s’està parlant amb Abertis per poder resoldre-ho. Així, ha manifestat que, “si podem fer l’esforç econòmic que ens suposa” la millora de cobertura, al setembre podria estar solucionat.

Amb tot, la directora de TVC ha recalcat que en alguns casos hi ha persones que no reben Esport3, no per un problema de cobertura, sinó perquè s’ha de resintonitzar el televisor o s’ha d’amplificar el senyal. En aquest sentit, ha recomanat als que no reben el senyal que entrin a tdt.cat per veure si realment tenen cobertura a la seva zona.

El bàsquet bat rècords

Tot i els problemes de cobertura, el canal esportiu de TVC va batre aquest dijous els seu rècord d’audiència. El segon partit de l’Eurolliga de bàsquet entre el FC Barcelona i el Panathinaikos va obtenir un 8,6% de quota i una mitjana de 281.000 espectadors (en el minut de màxima audiència, el darrer del partit, va arribar al 14,9% de share i als 484.000 espectadors).

Aquestes xifres van fer que el canal registrés el seu rècord absolut d’audiència amb un 2,6% de quota de pantalla per a tot el dijous.

Cal recordar que, en el seu primer mes de vida, al febrer, Esport3 va assolir un 0,7% de quota i va ser líder en el seu àmbit, superant Teledeporte i Marca TV.