L’assemblea de treballadors de l’Ara ha mostrat el seu rebuig a l’acomiadament de quatre persones la passada setmana, una decisió que qualifica “del tot injusta i injustificada”, i demana que es reconsideri la mesura.

“A l’Ara no hi sobra ningú, al contrari, la falta de mans és crònica”, cosa que “obliga a un sobreesforç”, per la qual cosa reclamen “racionalitzar la càrrega de treball”, indiquen en un comunicat.

En declaracions a Comunicació 21, la directora de l’Ara, Esther Vera, diu que les sortides s’emmarquen en els ajustaments que han d’assumir “totes les empreses basades en la innovació i la qualitat”.

Segons explica Vera, dos dels acomiadats eren traductors d’un projecte que “no ha funcionat” com preveien, les traduccions d’articles al castellà i l’anglès, que disminuiran. També s’ha acomiadat una persona de disseny, perquè l’Ara es troba en “procés de digitalització màxima” i es vol donar més pes l’edició digital que en paper. I la darrera sortida correspon a una persona que estava en període de proves.

La plantilla també ha expressat la seva “preocupació pel futur” i el “sentiment de desorientació pel fet que la direcció de l’Ara no posa sobre la taula un pla clar” on es garanteixi “la continuïtat i l’estabilitat dels llocs de feina”.

Esther Vera respon que els objectius de l’Ara són “adaptar-se a les noves maneres de consumir del lector”, elaborar “bona informació i pròpia”, i “adaptar el producte a la demanda”, en el marc d’una “revolució” en el sector. En aquest context, la directora assenyala que, “com en totes les empreses, de vegades s’han de prendre decisions que són difícils i no són agradables”.

Vera també afirma que a l’Ara hi ha la mateixa preocupació que en tot el sector dels mitjans de comunicació, “ni més ni menys”, en un moment de temps de canvis que també afecten altres àmbits i a tot el món.

Finalment, en el comunicat, l’assemblea de treballadors acusa l’empresa de no cobrir les baixes per maternitat i paternitat, entre d’altres, cosa que Esther Vera ha volgut negar “rotundament”.