Tal com estava previst, el consell de govern de la CCMA ha nomenat Eugeni Sallent nou director de TV3 amb els vots favorables dels consellers proposats per CiU (Brauli Duart, Antoni Pemán, Núria Llorach) i PP (Armand Querol), i amb l’abstenció dels del PSC (Xavier Guitart i Josep Vilar).

Abans de nomenar Sallent, el consell de govern ha hagut de destituir Mònica Terribas, proposta que ha comptat amb els vots en contra de Guitart i Vilar. Terribas, ha estat directora de TV3 els darrers quatre anys, durant els quals ha aconseguit tornar la cadena pública al liderat tot i les retallades pressupostàries. En un comunicat, la direcció de la CCMA ha volgut agrair i reconèixer la tasca de Terribas al capdavant de Televisió de Catalunya durant aquest temps.

En declaracions a TV3, Eugeni Sallent, ha assegurat que encara un repte “apassionant i ple de responsabilitat”, i ha assegurat que el gran objectiu és “amb menys fer més”. En aquest sentit, ha dit que vol “optimitzar” els recursos que té la cadena per “seguir defensant aquest model tan bo que és TV3, i aprofitar una herència que és el pòsit de molta gent”.

No preveu acomiadaments

En declaracions a Catalunya Ràdio –on va ser gerent de 1995 a 1999–, Sallent també ha assegurat que un dels objectius és que TV3 “segueixi essent una televisió de referència, líder”, tot i que no ha defugit la difícil situació econòmica: “No podem obviar que vivim moments difícils i que a tots, poc o molt, ens toca fer sacrificis i ajustar-nos”. En aquest punt, ha insistit que el repte és “amb menys fer més”.

Amb tot, el nou director de la televisió pública ha dit que no preveu acomiadaments, i s’ha remès a les paraules del president de la CCMA, Brauli Duart, qui fa dues setmanes va assegurar que aplicar un ERO era “l’últim recurs”.

De Catalunya Ràdio a RAC1, i de RAC1 a TV3

Eugeni Sallent (Sabadell, 1962), és llicenciat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Direcció d’Empreses per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA). Entre el 1994 i el 1995 va ser consultor en sistemes d’informació del Centre Informàtic de la Generalitat.

El 1995 es va incorporar al Grup d’Emissores Catalunya Ràdio com a gerent, on va restar fins al 1999, quan va marxar al grup Godó per ser director general de Radiocat XXI, des d’on va arrencar RAC1, la qual ha acabat fent líder d’audiència, segons l’EGM. A banda, des del 2010 ha estat president de la productora audiovisual Nova Veranda, constituïda per Godó i Boomerang TV.

Del 2003 al 2010, Eugeni Sallent va presidir l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), la patronal de les emissores privades, on actualment exercia de vicepresident.

El 2010, Sallent va rebre el tercer Premi Quim Regàs de Periodisme en reconeixement a la seva trajectòria professional al capdavant de RAC1.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram