Ivan Besora i Oriol Ramírez, d’Adifolk, i Quim Miró, d’Exterior.cat (al centre) a Lleida (oto: Adifolk).

Exterior.cat, el diari digital que explica què fa Catalunya al món, serà el mitjà oficial del 34è Aplec internacional de la cultura popular catalana que promou Adifolk i que tindrà lloc del 26 al 28 d’agost a la ciutat portuguesa d’Elvas. És fruit d’un acord de col·laboració per tal de difondre i promoure l’Aplec internacional de l’edició 2022.

Des de 1988, l’Aplec internacional és un dels grans esdeveniments de la cultura catalana al món, que té com a prioritat difondre el folklore i les tradicionals populars catalanes en l’àmbit internacional. Al llarg d’aquests anys, ciutats com París, Amsterdam, Frankfurt o Washington DC han acollit actuants i colles de la cultura popular catalana. Enguany, a Elvas, és previst que hi assisteixin prop de 700 actuants de més d’una trentena de colles.

Fins a la celebració de l’Aplec, a finals d’agost, Exterior.cat abordarà tota la informació amb entrevistes, reportatges i articles d’opinió. A més, és previst que l’equip d’Exterior.cat es desplaci fins a Elvas per explicar in situ com es desenvolupa l’esdeveniment.

És fruit d’un acord de col·laboració per tal de difondre i promoure l’Aplec de l’edició 2022 que tindrà lloc a finals d’agost a Elvas (Portugal)

El president d’Adifolk, Ivan Besora, assegura que “l’Aplec és la gran mostra de la cultura catalana a l’exterior. Per a nosaltres és molt rellevant la difusió que se’n faci arreu, i Exterior.cat és un bon aparador, tenint en compte que s’ha posicionat com un mitjà de referència per als catalans i catalanes residents a l’estranger”.

El cap de continguts d’Exterior.cat, Quim Miró, explica que “la nostra essència és explicar què fa Catalunya al món i, per tant, hem de ser-hi i visualitzar l’Aplec internacional, que és la gran festa de la cultura popular catalana que es fa a l’estranger”.

Adifolk és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals.

Exterior.cat té com a tret diferencial que connecta informativament amb la xarxa que formen més d’un centenar de casals catalans arreu del món. És la publicació número 25 que edita el Grup Comunicació21, líder a l’àrea metropolitana amb els periòdics de proximitat en paper i digital Línia.