El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, està convençut que la iniciativa privada acabarà ocupant el “buit” deixat per Canal 9 després del seu polèmic tancament. Així ho ha admès en una entrevista a El Mundo, on explica que, per compensar la supressió de la televisió pública, s’iniciaran contactes amb TVE per ampliar les desconnexions amb el País Valencià, i afegeix que “hi haurà altres televisions”.

Preguntat per si aquestes seran privades, Fabra respon: “Sí, hi ha televisions que tenen llicència autonòmica i altres comarcals i locals. La informació es pot obtenir de moltes maneres i estic segur que la iniciativa privada optarà per ocupar part del buit que deixa Canal 9”.

Aquestes declaracions arriben dos dies després que el president valencià admetés hi ha cadenes que s’han interessat per les freqüències de RTVV, entre les quals algunes de televenda.

En l’entrevista a El Mundo, Fabra torna a justificar el tancament per l’anul·lació de l’ERO per part del Tribunal Superior de Justícia, per l’immobilisme dels representants dels treballadors i per no “posar en risc” l’estat del benestar.  En aquest sentit, assegura que Catalunya i Andalusia “han tancat centres de salut per mantenir canals de televisió deficitària”.