El president de la Generalitat, Alberto Fabra, s’ha mostrat disposat a parlar sobre la possible obertura d’una “nova” televisió pública. Ho ha fet a les Corts valencianes, quan ha estat qüestionat sobre si encara considerava que havia estat una bona mesura el tancament de RTVV. Segons ell, va ser la solució “menys dolenta”, informa Levante-EMV.   

Amb tot, Fabra ha posat condicions a la hipotètica reobertura, sempre que l’economia ho permetés: hauria de ser una televisió “solvent”, “ajustada” a les necessitats de la ciutadania, sense que suposi més cost o més impostos, i no “hipotequi” la sanitat, l’educació i les polítiques del benestar. A més, ha explicat que començaria de zero i amb una plantilla diferent.

El president valencià també ha assegurat que el grup popular permetrà “dialogar i negociar” la iniciativa legislativa popular presentada a les Corts que demana una nova radiotelevisió pública en valencià. 

Les paraules d’Alberto Fabra arriben gairebé un any després del tancament de RTVV, a sis mesos vista de les eleccions, i amb la Diputació de València impulsant una televisió per a tot el País Valencià.