El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha publicat el número 44 de Quaderns del CAC (disponible en català, castellà i anglès), que dedica el seu monogràfic a les fake news, els algoritmes i les bombolles informatives.

El tema central compta amb els articles: Per una crítica de la raó algorítmica. Estat de la qüestió sobre la intel·ligència artificial, la seva influència en la política i la seva regulació (de Martí Petit); Anàlisi de les desinformacions del referèndum de l’1 d’octubre detectades per Maldito Bulo (Òscar Coromina i Adrián Padilla); Els teus likes, el teu vot? Explotació massiva de dades personals i manipulació informativa en la campanya electoral de Donald Trump a la presidència dels EUA (Sara Suárez-Gonzálo), i El repte de mesurar pel biaix ideològic en els mitjans digitals (Ana S. Cardenal, Carol Galais, Joaquim Moré, Camilo Cristancho i Sílvia Majó-Vázquez).

A banda del monogràfic, el nou Quaderns del CAC també inclou articles de diferents temàtiques: Els informatius infantils de televisió. Temes, qualitat informativa i recepció d’audiència entorn de Newsround (BBC), Logo (ZDF) i Info K (TVC) (de Marta Narberhaus Martínez); Betevé: de televisió hiperlocal a transmedia? Una anàlisi de l’evolució (Aida Martori Muntsant); Serveis d’accessibilitat sensorial a les televisions que emeten en català: situació actual i propostes de futur (Sara Rovira-Esteva i Irene Tor-Carroggio), i La construcció d’un format televisiu: el cas del Telenotícies a la televisió pública catalana (TV3) (Miquel Sañas i Maria Gutiérrez).