Javier Moll traspassa la presidència a Antonio Fernández-Galiano (foto: AMI).

La junta directiva de l’Associació de Mitjans d’Informació ha proposat per unanimitat que el nou president de l’entitat sigui Antonio Fernández-Galiano, president d’Unidad Editorial. La proposta se substanciarà en les properes setmanes mitjançant el procés reglamentat pels estatuts de l’AMI.

Substituirà en el càrrec Javier Moll, president de Prensa Ibérica-Grupo Zeta, que presidia l’entitat des dels seus inicis, el maig de 2017, quan l’aleshores Associació d’Editors de Diaris Espanyols (AEDE) es va reconvertir en l’AMI.

Fernández-Galiano, que ha agraït a Moll la seva tasca durant aquests dos anys i mig, assumeix el càrrec “amb la major de les il·lusions i decidit a seguir sumant per afrontar el futur dels mitjans d’informació amb total garantia de seguir sent fonamentals en la vida dels espanyols”.

Durant el mandat de Javier Moll com a president l’AMI ha incorporat com a membres de ple dret diaris de pagament i gratuïts, revistes, emissores de ràdio, televisions i mitjans digitals.

“Només puc agrair als meus companys de l’AMI el haver pogut ser el cap visible d’una associació tan important i que tant contribueix a vetllar per la salut de la informació a Espanya”, ha assenyalat Moll.

L’assemblea general celebrada aquest dimecres també ha escollit com a membres de la junta directiva representants de Vocento, Prisa, Prensa Ibérica, Unidad Editorial, Grupo Godó, Audiovisual Española, La Voz de Galicia, Henneo, Grupo Joly, Diario de Navarra, Hora Nova, Promecal, El Progreso de Lugo, Editorial Ecoprensa, Grupo Promotor Salmantino i Diario de León.