L’Associació Mundial de Diaris i Editors de Notícies (WAN-IFRA) ha escollit Fernando de Yarza López-Madrazo, president de Henneo, com a nou president de l’organització en substitució de Michael Golden, vicepresident del New York Times.

Fernando de Yarza, que també presideix l’associació d’editors News Media Europe, es va incorporar al comitè executiu de la WAN-IFRA el juny 2018, i el passat desembre va assumir la vicepresidència amb la vista posada en la presidència.

“Les línies estratègiques que hem aprovat i que faig meves són la defensa de la cada vegada més amenaçada llibertat de premsa, la de periodistes i la d’editors. Igualment, apostaré per la recerca de models de negoci sostenibles en l’entorn digital i per l’impuls de la innovació en els mitjans de comunicació”, va assenyalar De Yarza aquest dilluns després d’assumir la presidència de la WAN-IFRA.

“Per la meva condició d’espanyol, procuraré Iberoamèrica prengui més protagonisme en l’associació”, va afegir el directiu en el Congrés Mundial de Diaris, celebrat a Glasgow.