El periodista i crític televisiu Ferran Monegal ha comparegut aquest dilluns al Jutjat de Primera Instància número 4 de Barcelona per una demanda interposada per Jaume Roures, president de Mediapro. La demanda ha estat provocada per l’article Marxista de Karl i de Groucho, publicat a El Periódico el passat 8 de setembre, on Monegal es qüestionava l’origen del capital de la productora.

En concret, després que Roures critiqués l’entrada del fons d’inversió nord-americà Liberty a Prisa en una entrevista a Buenafuente, a La Sexta, Monegal va escriure al rotatiu: “I d’on vénen els capitals que impulsen el seu imperi, senyor Roures? S’ha publicat que les empreses matrius de Mediapro estan radicades a Holanda. Potser fins i tot a les Antilles Holandeses. Què hi ha de cert en tot això?”

Segons ha explicat Ferran Monegal aquest mateix dilluns en un altre article a El Periódico, titulat Jaume Roures em demanda, Roures acusa el periodista de “greus manifestacions” i “falsedat”, i l’insta a retractar-se “per tot el que està patint la seva ‘dignitat’ i el seu ‘honor’”. Si el també director i conductor de Telemonegal no es retracta, Roures amenaça d’interposar una querella per delictes d’injúries i calúmnies, segons afirma en l’article.

“I de què vol que em retracti?, em pregunto jo. Que el seu imperi radicat a Espanya té com a base i matriu un intricat conglomerat d’empreses radicades a Holanda és un fet públic i notori”, assegura el periodista a El Periódico. “Hi ha abundant documentació sobre això que he adjuntat en la meva compareixença”, afegeix, fent referència a informacions dels diaris Cinco Días, La Gaceta i El País, o la cadena SER.

“Tot sembla indicar que el que pretén el senyor Roures no és que jo rectifiqui, perquè no hi ha res a rectificar, sinó que el que intenta és que m’espanti”, assegura el veterà periodista. “Coaccionar el periodista, el missatger, el mitjà de comunicació, no és res de nou”, afegeix.

Monegal finalitza l’article afirmant que es reserva el seu dret a executar les accions legals corresponents.