Aquest dilluns s’ha posat en marxa Fibracat TV, un nou canal de la TDT catalana amb uns continguts dedicats a l’empoderament femení i la revolució tecnológica, “dos aspectes que marcaran el nostre futur immediat com a societat”, assenyala en un comunicat.

Fibracat TV, que ocupa la freqüència de RAC105TV, emetrà en proves fins al 15 de juny. A partir d’aleshores arrencarà la programació habitual, que es completarà al setembre. La graella estarà formada per continguts en català i originals.

“Fibracat TV és una via per materialitzar la nostra manera de fer i el nostre propòsit corporatiu de compromís amb les persones, portant a terme accions que impactin positivament en el foment i en la consolidació d’una societat igualitària i inclusiva”, assenyala la seva presidenta, Meritxell Bautista.

El nou canal arriba amb un Manifest per la igualtat sota el braç amb el qual vol mostrar el seu “compromís per contribuir a l’avenç d’una societat igualitària”. Per traslladar aquesta filosofia als continguts, Fibracat TV compta amb una editora de gènere, Mireia del Pozo

“Com a empresa i com a mitjà de comunicació, reconeixem la nostra responsabilitat en la millora social, i volem sumar-nos a l’eliminació de les discriminacions. Ho fem amb la nostra forma de divulgar, però començant per la nostra manera d’actuar”, diu Bautista.

El Consell Audiovisual de Catalunya va autoritzar el 30 d’abril que Emissions Digitals de Catalunya (Grupo Godó) llogués la freqüència a l’operadora manresana Alta Tecnologia en Comunicacions (Fibracat), així com el canvi d’una programació de caràcter musical a una dedicada a la dona i les noves tecnologies.