Els enfrontaments a El Caire entre partidaris i contraris del president egipci Hosni Mubàrak també han esquitxat diversos periodistes desplaçats al país per informar-ne. Entre ells, quatre de catalans: Joan Roura, de TV3; Gemma Saura, de La Vanguardia; Sal Emergui, de RAC1, Rosa Maria Molló, de TVE, i el fotògraf Guillem Cervera, col·laborador del diari de Godó.

Així, Joan Roura va ser agredit mentre narrava en directe per telèfon la seva crònica al canal 3/24. L’enviat de TV3 a Egipte, va desaparèixer de l’emissió uns minuts perquè aparentment li havien pres part del seu equipament. “M’han agredit la mar de bé”, va dir un cop va reemprendre la crònica. Roura, va explicar que l’equipament tècnic és un reclam del pillatge, va dir que l’home que el va agredir duia pistola, però que no podia precisar si es tractava d’algun membre de la policia. Amb tot, sí va afirmar que tot plegat semblava molt ben organitzat.

Poc després, d’aquest incident, l’enviat especial de RAC1, Sal Emergui, també va ser agredit. Mentre estava en directe al programa Versió RAC1, de Toni Clapés, s’ha pogut sentir com s’interrompia la connexió telefònica. Més tard, el periodista ha pogut reprendre la crònica explicant que li havien intentat robar el telèfon mòbil a cops de puny.

Per la seva part, l’enviada especial de La Vanguardia, Gemma Saura, va ser rodejada per un grup de suposats partidaris de Mubàrak, que li van robar el mòbil i el bolso entre insults. Segons relata ella mateixa, la policia ha intervingut per tornar-li els objectes, tot i que també l’ha insultat.

Per la seva part, el fotògraf Guillem Cervera, col·laborador de La Vanguardia, també va patir una agressió aquest dimecres, així com la corresponsal de TVE a Egipte, Rosa Maria Molló. En el seu cas, un grup d’homes l’ha fet baixar aquest mateix dijous del taxi on viatjava i un cop identificada com a periodista l’han robat i agredit, tot i que sense gravetat, segons ha assegurat ella mateixa per telèfon al Canal 24 horas.

Molló ha assegurat que els “periodistes s’estan concentrant per estar junts” perquè quan els descobreixen entre la multitud, els agredeixen i els intenten robar el passaport.