L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per fomentar durant el 2012 el coneixement dels reporters sobre la legislació europea.

Mitjançant l’acord, quan el Parlament Europeu organitzi un seminari per a periodistes a Brussel·les o Estrasburg sobre temes legislatius, l’Oficina reservarà fins a cinc places per als col·legiats interessats amb les despeses de transport i allotjament cobertes.

“L’objectiu d’aquests seminaris és el de proporcionar una oportunitat als professionals dels mitjans de comunicació de conèixer de prop quina legislació està treballant el Parlament Europeu, amb un contacte directe amb els eurodiputats”, ha afirmat el director de mitjans i portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch.

Per accedir a les convocatòries és necessari, a banda d’estar col·legiat, treballar en algun mitjà o col·laborant-hi. Les places s’atorgaran per ordre de recepció de les sol·licituds, i només es podrà assistir a una a l’any.