El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, ha demanat als mitjans de comunicació que evitin els estereotips en les informacions que fan referència al poble gitano. Durant la inauguració de la 19a edició de les Jornades de Cultura Gitana, que ha tingut lloc aquest dilluns a la seu del CAC, Font ha explicat que cal impulsar “el reconeixement i la valorització” de les seves aportacions en els diferents àmbits.

El president del Consell ha destacat que s’observa una doble problemàtica. Per una banda, unes rutines periodístiques que recorren a l’ús d’estereotips que “es troben fossilitzats –per bé que cada cop menys– en els mitjans de comunicació”. Per l’altra, les manifestacions racistes que vinculen el poble gitano amb problemàtiques socials.

Per aquest motiu, Font ha explicat que cal eradicar els estereotips i treballar perquè el poble gitano tingui la presència en els mitjans que li correspon, com també el reconeixement de la seva aportació cultural en diferents àmbits.

“El CAC continuarà treballant per situar el reconeixement que en justícia li correspon al poble gitano i per eradicar aquells continguts que en menystenen la dignitat i que, a més, suposen una distorsió en la presentació d’una informació per a la ciutadania ajustada a la realitat”, ha reblat el president de l’ens.