La comissió mixta de control parlamentari de RTVE va escollir divendres els membres del comitè d’experts encarregat d’avaluar i preseleccionar les candidatures en el concurs públic endegat per renovar el consell d’administració de la corporació.

En total el comitè d’experts està format per 17 membres. A proposta del PP en formen part Andrés Martín Velasco, periodista de TVE i membre del darrer consell d’administració de RTVE; Mauricio Fernández, fins fa uns mesos director de comunicació de Telefónica; María del Pilar Bernal, de la direcció de producció d’informatius de TVE; Jesús María Mellado, excap de premsa del PP al Congrés, i Juan Roldán, actual director dels centres territorials de RTVE.

A més, el PP ha pactat amb Ciutadans la incorporació al comitè d’experts de Sandra Fernández, directora i creadora d’espais televisius. Per la seva part, Cs ha presentat Isabel Fernández Alonso, professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.

El PSOE ha proposat per al comitè d’experts Carmen Caffarell, exdirectora general de RTVE; Diego Carcedo, exdirectiu i conseller de RTVE, actual president de l’Associació de Periodistes Europeus; i Josep Lluís Micó, catedràtic de Periodisme en la Universitat Ramón Llull.

A més, el PSOE ha proposat Isabel Tajahuerce, del Departament de Periodisme i Comunicació de la Universitat Complutense de Madrid, conjuntament amb Podem, PNB i Nova Canàries.

Per la seva part, Podem ha presentat Enrique Bustamante, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat a la Complutense, i Francisco Sierra Caballero, investigador i catedràtic de Teoria de la Comunicació a la Universitat de Sevilla.

El comitè d’experts es completa amb Enric Marín, professor de la UAB i expresident de la CCMA (a proposta d’Esquerra); el productor Tono Folguera (PDeCAT); Estefanía Jiménez, de la Universitat del País Basc (PNB), i el periodista i publicitari José María Noguerol (Nova Canàries).