El consell d’administració d’Unidad Editorial ha nomenat Pedro García Cuartango com a director en funcions d’El Mundo en substitució de David Jiménez, qui ha estat cessat després de gairebé 13 mesos en el càrrec.

El fins ara director adjunt de l’àrea d’opinió assumeix la nova responsabilitat de forma provisional durant “un període de transició encaminat a consolidar una direcció de la capçalera que afronti els grans reptes informatius i el procés de transformació digital ja iniciat”, assegura l’editora en un comunicat.

Aquest no és l’únic canvi en la cúpula d’El Mundo. Rafael Moyano, fins ara director de comunicació d’Unidad Editorial, és el nou director adjunt de l’àrea d’informació del diari. Substitueix Agustín Pery, qui va dimitir aquest dimarts a causa de les seves diferències amb Jiménez i la deriva de l’empresa.

Pedro García Cuartango (Miranda de Ebro, 1955), que es va incorporar a El Mundo el 1992 com a redactor en cap, és el quart director del diari des de gener de 2014, quan va ser cessat el seu fundador Pedro J. Ramírez, qui ocupava el càrrec des del naixement de la capçalera el 1989, i va ser substituït per Casimiro García-Abadillo.

El nou relleu en la direcció es produeix en ple ERO d’Unidad Editorial, que en el cas d’El Mundo suposarà l’acomiadament de 65 treballadors (38 a la redacció central de Madrid i 27 a les diferents delegacions), segons l’acord tancat per la direcció i els sindicats, i aprovat pels treballadors. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram