El passat més d’abril, un grup de joves periodistes va posar en marxa FullQuatre, un nou mitjà digital majoritàriament escrit en valencià que volia explicar la realitat del territori “amb una mirada crítica, però assenyada i valenta”. Gairebé sis mesos després, els seus responsables han decidit tancar.

“Potser no hem assolit exactament allò que ens proposàvem, però tot plegat ha estat mig any meravellós en què hem gaudit plenament del que fèiem i ens ha permès sentir-nos amos de la nostra feina, cosa que –mai millor dit– no es paga amb diners. Vora 95.000 visites, 171.000 pàgines vistes i 50.000 usuaris únics durant la nostra trajectòria ens avalen i demostren que hi ha espai per a la premsa en valencià en aquest país”, escriuen en el seu comiat.

Els impulsors de FullQuatre, però, no descarten la possibilitat de reprendre el projecte amb un altre format, periodicitat i enfocament, però admeten que abans cal que passi un temps per repensar-ho.

Els motius del tancament, diuen, són les dificultats per constituir una empresa, els condicionaments tècnics (a l’equip hi macava algú per optimitzar el web i anar millorant-lo) i que la majoria dels impulsors mai s’ha pogut dedicar en exclusiva al diari, entre d’altres.