L’exfutbolista Gary Lineker ha estat guardonat amb la 15a edició del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu, dotat amb 6.000 euros, atorgat pel FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jurat ha valorat la capacitat comunicativa de Gary Linker, així com la seva mirada irònica i crítica del futbol. El veredicte destaca que, en la seva llarga trajectòria als mitjans de comunicació, sempre ha sabut traslladar els seus anys d’experiència damunt dels terrenys de joc.

L’exfutbolista anglès, que va jugar al Barça entre 1986 i 1989, va entrar en el món de la comunicació després de deixar l’esport. A la BBC ha liderat programes com Gary Lineker’s Golden Boots i, sobretot, Match of the day. Actualment és ambaixador de la Lliga de Futbol espanyola, i comenta i analitza el campionat per als espectadors del Regne Unit i Irlanda a LaLiga TV.

El jurat del Premi Vázquez Montalbán estava integrat per Mònica Terribas, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Ernest Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola i Josep Maria Solé-Sabaté.

Lineker rebrà el guardó properament en una data per confirmar, en un acte a l’Auditori 1899 del Camp Nou.