L’exfutbolista i comunicador Gary Lineker ha estat distingit aquest dilluns amb la 15a edició del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu. El guardó està dotat amb 6.000 euros i l’atorguen el FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En l’acte, celebrat a l’Auditori 1899 del Camp Nou, Lineker ha dit sentir-se “molt orgullós” de rebre aquest premi, perquè considera que és “molt important en el món de la comunicació”, i ha admès sentir “molt de respecte” per les persones que l’han guanyat anteriorment.

Gary Lineker ha rebut el guardó de mans d’Anna Sallés, vídua de Montalbán, acompanyada pel president del Barça, Joan Laporta, i el degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros.

En una entrevista realitzada durant l’acte pel periodista Jordi Basté, membre del jurat, Lineker ha parlat del seu intens treball per convertir-se en comunicador, fins a aconseguir ser una de les figures de referència d’aquest àmbit en el món anglosaxó.

El jurat ha valorat la capacitat comunicativa de Gary Linker, així com la seva mirada irònica i crítica del futbol. El veredicte destaca que, en la seva llarga trajectòria als mitjans de comunicació, sempre ha sabut traslladar els seus anys d’experiència damunt dels terrenys de joc.

L’exfutbolista, que va jugar al Barça entre 1986 i 1989, va entrar en el món de la comunicació després de deixar l’esport. A la BBC ha liderat programes com Gary Lineker’s Golden Boots i, sobretot, Match of the day. Actualment és ambaixador de la Lliga de Futbol espanyola, i comenta i analitza el campionat per als espectadors del Regne Unit i Irlanda a LaLiga TV.

El jurat del Premi Vázquez Montalbán estava integrat per Mònica Terribas, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Ernest Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola i Josep Maria Solé-Sabaté.